Akıllı İhracat Platformu ve Dijital Kimlik Oluşturma

İhracatın ön koşulu firmanın ne ürettiğini, niçin ürettiğini, ürünlerinin fonksiyonlarını, üretim ve Ar-Ge yeteneklerini, güçlü ve zayıf yönlerini, üretim kapasitesini, ürünlerinin kalite standartlarına uygunluğunu, hedef pazarlarını bilmesidir.

Genellikle bilmek yetmez. İhracatı gerçekleştirmek ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için firmanın bu özellik ve yeteneklerinin hedef pazarlar tarafından da bilinmesi gerekir.

Peki bilince ne olacak? Bu bilgi mutlaka dijital olarak ifade edilmeli ve hedef müşterilere iletilmelidir. Bu kendini bilme ve ifade etme işlemine dijital kimlik oluşturma diyoruz. Oluşturulan dijital kimliğin filtre edilebilir olması ve hedef pazarlara iletilmesi de dijital pazarlamanın temelini oluşturur.

Bu çerçevede globalpiyasa.com dijital firma kimlikleri oluşturmak üzere bütünleşik bir sistem sunar. Bu sistem bir veri tabanında akıllı web siteleri ve ürün kayıtları ve iletiğim ağı oluşturma esasına dayanır.

Firma pek çok veriyi kapsayan dijital kimlik formunda temel sicil bilgileri ile birlikte, güçlü yönlerini, üretim yeteneklerini, rekabetçi özelliklerini, kalite standartlarını ve daha fazlasını ifade etmelidir.

Akıllı ihracat platformları fonksiyonlarının ilgili TSO ve OSB tarafından yönetildiği bölgesel ve sektörel veri tabanları ve ilişkili akıllı web siteleri anlamına gelmektedir.

Bir sonraki adım elde edilen bilginin dijital pazarlama yöntemi ile dış pazarlara ya da iç pazara iletilmesidir.

Buna dijital reklam diyoruz.

Unutulmamalıdır ki boş bir dükkânın reklamı yapılmaz. Raflar dolu olmalı, ürünler konumlanmalı ve dijital kimlik oluşturulmalıdır.

Dijital kimlik globalpiyasa.com üzerinde birkaç saat içinde firma tarafından oluşturulabilir. Bunu takiben ürünlerin eklenmesi, ürün ismi, kısa açıklaması ve ürün anahtar sözcükleri için ayrılan alanların doldurulması gerekir.

Bu işlemlerde ifadeler düzgün bir dil kullanımı ile oluşturulmalı, içerik özgün, anlatım samimi olmalıdır. Arama motorları kendi hedef pazarlarının işine yarayacağını düşündükleri bilgiyi indeksler ve arama sıralarında üst sıralara çıkarırlar.

Akıllı ihracat platformlarının temel işlevleri oluşturulan dijital firma kimliklerini ve ürünlerini bütünleştirmek, filtre edilebilir formlar içinde kategorize etmek, firmaları hedef odaklı gruplamak, doğru ihracat taleplerini dijital kimlikleri araştırarak firmalara iletmektir.

Globalpiyasa.com e-ihracat platformu, içinde konumlandırdığı pek çok sektörel ve bölgesel iş ağı yoluyla satınalma taleplerini inceleyerek firmalarla eşleştirir. Bu talep ve tekliflerin düzenli olarak ilgili firmalara iletilmesini sağlar.

Bu kapsamda firmaların dijital kimliklerini oluşturmalarını ihracat pazarlarına erişimde önemli katkı sağlayacaktır.

Globalpiyasa.com

Makale tarihi: 27.05.2019

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü