PALETLEME SİSTEMLERİ

Artan dünya nüfusu, gıda ve içeceğin, potansiyel tüketiciye sağlıklı ve uygun maliyetlerle ulaşabilmesi için, işlenmeleri ve ambalajlanmaları ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Söz konusu endüstriyel ürünlerin kaynağından toplanması ve fabrikalarda işlenmesi için ise makineleşme zorunluluğu oluşmaktadır.

Dolayısıyla, ihtiyaçlara uygun, yüksek kapasiteli ve otomasyonlu makine ve sistemler geliştirme ve üretme konusu önem ve hız kazanmıştır. Böylece, tüketici için daha ekonomik bir şekilde, büyük bir gıda ve içecek yelpazesine ulaşma imkanı da doğmuştur. Üretici için ise, makineleşme sayesinde, daha uygun fiyatla, kontrol edilebilir nitelikte ve karlı bir satış imkanı oluşmaktadır.

Bu kaçınılmaz durum göz önüne alındığında, tüm bu sistemin tamamlanmasına yönelik makine ve sistem üreten firmaların faaliyetleri çok önemli bir rol oynamaktadır.

İNKA, bu sistemleri tamamlayıcı nitelikte olan hat sonu ekipmanlarını üreterek, gıda ve içecek üreticilerinin, kapasite ve verimlilik açısından daha yüksek katma değer sağlamasında önemli bir rol almaktadır.

İNKA, hat sonu sistemleri konusunda ARGE faaliyetleri ve çağdaş üretim metotlarıyla, öncü bir rol üstlenmiş bulunmaktadır.

İNKA, makina ve sistem tasarımları konusunda alanında uzman girişimci mühendisler tarafından 1987 yılında kurulmuştur. Biriken tecrübesi, uzman kadrosuyla yurtiçi ve yurtdışında özellikle Avrupa ülkelerinde bulunan kurumsal firmalara havacılık, inşaat, beyaz eşya, otomotiv ve gıda gibi birçok farklı sektörde anahtar teslim projeler yapmıştır.

Firma ilk ihracatını 1990 yılında, Avusturya’ya gönderdiği Otomatik EPS Blok Kesme Hattı ile gerçekleştirmiştir. 1998 yılında Airbus-Fransa ile gerçekleştirdiği işbirliği memnuniyet verici sonuçlar doğurunca 2010 yılına kadar devam etmiştir.

Daha birçok bilinen ve tanınan firmaya başarı ile hizmet vermiş, bu firmaların takdirini ve referansını kazanmıştır. Örneğin;

Şişe Cam Grubu şirketleri için kürleme fırınlarında otomatik yükleme-boşaltma sistemleri yapılmıştır. İNKA ’nın kurduğu bu sistem sayesinde ürün kalitesi ve kapasite artmış, aynı zamanda enerji ve giderlerinde azalma yaşanmıştır.

Ford Otosan firmasının Gölcük tesisi için de çeşitli ekipmanlar ve hatlar oluşturmuştur.

Ayrıca Arçelik Bolu tesisine iki adet Türkiye’de ilk ve en kapsamlı hat kurulumu yapılmıştır.

İNKA ’nın ana amacı, firmalara ait üretim tesislerini inceleyerek, firmalarda kapasite, verimlilik ve kazanç artışı sağlayacak sistemleri, firma yetkilileri ile ortak çalışma sonucu, birlikte çözümler geliştirmek ve uygulamaktır.

2010 yılında hızla büyümeye devam eden firma, %90’a ulaşan ihracatın etkisiyle üretimi Tuzla Endüstri ve Ticaret Serbest Bölge’sine taşımıştır.

İNKA, güncel olarak, İNPAL markası ile, paletleme sistemleri, palet bozma sistemleri, ürün transfer konveyörleri, boş/dolu palet transferleri konularında konsantre olarak hizmet vermektedir.

İnpal Paletleme Sistemleri, farklı ürünlere yönelik ARGE çalışmaları neticesinde, shrink, tavalı shrink, koli, tetra pak, teneke, damacana, kraft, torba, plastik kasa, kova gibi farklı ambalaj tiplerine hitap etmektedir.

İnpal Paletleme Sistemleri az yer kaplar, düşük enerji sarf eder, arıza riski düşüktür ve makinaların bakımları oldukça kolaydır. Ayrıca yedek parçalarını uygun fiyata ve kolayca tedarik edebilirsiniz. Bu yönüyle de piyasadaki rakiplerinin önünde yer almaktadır.

Firma, gelecek planları olarak, paletleme sistemleri ve hat sonu ekipmanları konularında ürün yelpazesini daha çok genişletmeyi ve geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu konularda, müşterileri için güvenilir bir çözüm ortağı olmaya devam etmek istemektedir.

İNKA, satış sonrası müşterilerine verdiği teknik destek ve gerçekleştirdiği periyodik bakımlarla makine ve cihazlar için güvenli ve verimli çalışma koşulları sağlamaktadır. Çevre kirliliğine karşı aldığı önlemlerle diğer firmalara örnek teşkil etmektedir.

İNKA ’nın başarılı kariyerinde daha da büyük başarılar elde edeceğinden ve piyasada adını çokça duyuracağından şüphemiz yoktur.

Makale tarihi: 15.01.2019

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü