TIRPAN VE YEDEK PARÇALARI KONUSUNDA SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERİ

Makine sektörünün çok geliştiği günümüz Türkiye’sinde makine alanında birçok çeşit ürün mevcuttur. İhtiyaç nedeniyle üretimi çokça yapılan bu makinelerden biri de tırpandır. Özellikle Türkiye gibi tarımın ve yeşilin çok olduğu ülkeler, peyzaj ve tarım alanlarında tırpan makinası ve ekipmanlarını çokça kullanmaktadır.

Tırpan Makinesi, kendi sektöründe iş alanı yarattığı kadar oluşturduğu yedek parçalar ile de ayrı bir sanayi dalı meydana getirmektedir. Tırpan yedek parçası denilince akla ilk gelen firmalardan biri Kayıket Makine’dir.

Tahsin Kayıket’in 1942 yılında Garanti İş Atelyesi olarak kurduğu firma, 1979 yılında oğlu Nihat Kayıket tarafından bugünkü “Kayıket Makina Sanayi” haline getirilmiştir. Kayıket Makine, kendi ürünlerini yıllardan beri gelen tecrübesi, deneyimi ve ustalığı ile kendisi üretmektedir. Şirketin benimsediği ana prensipler; titizlik, kalite ve müşteri memnuniyetidir.

Kayıket Makine’nin işleyişi şu şekildedir: yeni aldığı işlerde öncelikli olarak ürünü nasıl geliştirebileceğine dair bir araştırma geliştirir. Yüksek Ar-Ge imkânları ve uzman ekibi tarafından profesyonelce tamamlanan bu işlemin ardından ortaya çıkan fikirleri müşterisi ile paylaşır. Bu fikirlerin kabul görmesi durumunda kendi bünyesinde ortaya çıkan/veya çıkabilecek sorunları gidererek üretimini gerçekleştirir ve imalat sürecini tamamlar.

Kalitesinin en büyük tescili yıllardan beri müşterilerinden aldığı gurur verici referanslarıdır. Yaptığı işlerle piyasada konuşulması ve kalitesinin dillerden düşmemesi sayesinde bugünlere kadar başarı ile gelmiştir.

Kayıket Makine’nin vizyonu, şirketi teknolojik ürünlerle donatmak ve ülke çapına yayılabilmek adına somut adımlar atmaktır. Misyonu ise Türkiye’de üretimini ilk kez gerçekleştirdiği misina ve ürün kalitesiyle yurt dışında bilinir bir marka olabilmektir.

Şirketin ürün grubunda Tırpan için; tırpan misinası, tırpan başlığı, tamir takımları ve diğer yedek parçalar bulunmaktadır. Kayıket Makine, tırpanın yanı sıra jeneratörler için de yedek parça üretimi yapmaktadır. Jeneratörler için; yakıt deposu sıvı seviye göstergesi, yağ deposu manuel tahliye pompası, acil stop ve kabin kilidi üretimi mevcuttur.

En gözde olan ürünü yüksek kaliteli tırpan misinası, özellikleri ile rakiplerine fark atmaktadır. Kendine özel rengi ile fark yaratan, kopma ve aşınmaya karşı yüksek dayanımlı %100 yerli imalat olan misina, birçok müşterinin tercih sebebidir. Tırpan başlıkları ise orijinal PA6 hammaddeleri ile rahat bir kullanım ve uzun ömür kullanımı sağlamaktadır.

Görüldüğü üzere yıllardır ödün vermediği kalitesi ile Kayıket Makine, kendi üretimleri ile piyasada rakiplerinin önüne geçmektedir. Ayrıca yurt dışında da Türk üretimlerini duyurma isteği ile ticaret konusunda ileri görüşlülüğünü ispatlamıştır.

Makale tarihi: 14.01.2019

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü