MAKİNE PİYASASINA SEKTÖR DIŞI BİR BAKIŞ: TALAŞLI ÜRETİM NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Makine ya da makine ticaretinin bir parçası iseniz ister istemez bazı terimlere aşina olmanız gerekiyor. Bu yazımızın amacı bu sektöre girmeyi düşünen ya da yeni kurulan firmalara yol göstererek sektörde bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.

İlk olarak bahsetmemiz gereken birkaç terim bulunmaktadır. Bunlardan ilki sektöre yabancı olanların bile sıkça duyduğu talaşlı üretimdir.

Talaşlı Üretim

Önceden dizaynı ve konstrüksiyonu yapılan, imalat süreci belirlenen makine veya makine elemanının, imalat sürecine uygun olarak talaşlı imalat tezgahlarında kesici takımlar vasıtasıyla şekillendirilmesi işlemine talaşlı imalat(üretim) denilmektedir.

Talaş tipi; kullanılan kesici aletlerin geometrisi, ilerleme miktarı ve işlenen malzemeye göre farklılık göstermektedir.

Şekil verme işlemi; metal, plastik ve ahşap gibi malzemelerin üzerinden ya da iç kısmından malzeme kaldırmak suretiyle yapılabilir.

Talaşlı İmalatın Avantajları

-Farklı malzemeler işlenebilmesi,

-Kalıplardan farklı geometri ve boyutlarda parçalar elde edilebilmesi,

-Düzgün ölçüler ve temiz yüzeyler elde edilebilmesidir.

Talaşlı İmalatın Dezavantajları

-İşlem süresi diğer imalat yöntemlerine göre daha uzun sürmektedir.

Talaşlı İmalatın Çeşitleri

1.Tornalama İşlemi

Genellikle dairesel parçaların işlendiği yöntemdir. Proses boyunca, malzeme döndürülür. Döndüğü süre boyunca, malzemenin içine ve dışına yaklaştırılan bir kesici takım vasıtasıyla malzemenin plastik deformasyona uğraması sağlanır. Bu sayede malzemenin üzerindeki talaş kaldırılır ve malzemeye istenilen şekil verilir.

2. Frezeleme İşlemi

Frezeleme ; düz veya kavisli yüzeylerin, kanalların, helisel kanalların, dişlilerin ve vida dişlerinin imal edilmesinde, cep ve kademe işlenmesinde, delik açma ve büyütme işlemlerinde kullanılan belirli geometrik yapılı tek veya çok ağızlı kesici takımlarla yapılan talaş kaldırma işlemidir.

 

3.Delik Delme İşlemi

Kendi ekseni etrafında dönen kesici matkap vasıtasıyla, freze çakıları ile parça yüzeyine boydan boya silindirik deliklerin veya bir tarafı kapalı belirli ölçülerdeki (kör delik) silindirik deliklerin açılmasıdır.

4.Raybalama İşlemi

Yüksek kalite ve uygun hassasiyette deliklerin imal edilmesi için, çok az talaş kaldırarak yapılan delik iyileştirme işlemidir.

5.Taşlama İşlemi

Çeşitli tane büyüklüğündeki silindirik taşlarla işlenmiş makine parçaları yüzeyinden az miktarda talaş kaldırma işlemi ile çok ince şekilde yüzey hassasiyeti elde etme, ölçü tamlığı sağlama, daha düşük pürüzlülüğe sahip yüzey elde etme işlemidir.

Türkiye’de talaşlı imalat alanında her ne kadar çok sayıda firma bulunsa da bunu başarılı ve özenli şekilde yapabilen firmaların sayısı oldukça azdır. Yeterli sayıda tezgah olmasına rağmen çoğu üretici kendi üretmekten kaçmakta ithalata yönelmektedir. Bu nedenle piyasada Protek Makine gibi alanında yetkin ve kendi üretimini yapan başarılı firmalar bulmak oldukça zorlaşmıştır.

2007 yılında işin mutfağında yetişmiş iki makine mühendisi ortak tarafından Orhanlı’da kurulan firma, 11 yıldır sektörde başarılı kariyerine devam etmektedir. Talaşlı imalat ve ürün tasarımı süreçlerinde yer alan ortaklar; üretim yönetimi, tasarım, ar-ge, planlama, kalite ve lojistik üzerinde de birikim ve deneyimlerini konuşturmaktadır.

Firmanın öncelikleri; çözüm odaklılık, yaratıcılık ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasıdır. Sloganı ise "Protek makina ile profesyonellik, teknoloji ve hizmetin olmazsa olmazı MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ." dir.

Firma talaşlı üretimde paslanmaz çelik ve çelik alaşımları ürünlerinde oldukça iddialıdır. Hizmet verdiği sektörler; otomotiv, gemi imalatı ve diğer sektörlerdir. Bu sektörlerde paslanmaz çelik, pirinç, bronz, alüminyum ve plastik parçaları üretmektedir.

Protek Makina ayrıca; elektrik ve elektronik sanayi, inşaat ve sıhhi tesisat sanayi, otomotiv sanayi, radyatör Sanayi, tekstil sanayi, savunma sanayi, makine ekipmanları, dekorasyon bağlantı parçaları, armatür gibi birçok sanayi dalında pirinç ve bronz malzemeler üretmekte bu ürünler için standart olduğu kadar siparişe özel çalışmalar da yapmaktadır.

Sadece üretim aşamasında değil tasarım aşamasında da müşterilerinin yanında olarak, mühendis kökeniyle müşterilerine emin ellerde olduğunu hissettirmektedir.

Sektörde başarılı bir imalat kapasitesine sahip olan Protek Makine’nın gelecekte de adından çokça bahsettireceğine ve başarısına başarı katacağına eminiz.

Makale tarihi: 10.01.2019

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü