BOYA SEKTÖRÜ VE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ DYO

Yaşar Boya Grubu olarak 1927 yılında kurulan Dyo Boya Fabrikaları, kariyerine İzmir’de küçük bir mağaza ile başlamış olup her geçen gün gelişerek devam etmektedir. Geçmişten günümüze kadar uzanan yolculuğunu izlediğimizde şirket bünyesinde çalışan bireylerin azmi, çalışma aşkı ve emeği ile gurur verici bir tablo ortaya koymaktadır. Geçmişin birikimleri ile geleceğin teknolojilerini birleştirerek attığı başarılı adımları daha da sağlamlaştırmıştır.

Türkiye’de boya sektörünün gelişmesinde ve ilklere imza atılmasında Dyo Boya’nın önemi büyüktür. Sadece Türkiye’de değil ülke sınırları dışında da kalitesinden söz ettirmektedir. Ürünleri dünyanın 40 ülkesine pazarlanmaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yaptığı çalışmalar ile, ürünlerin tasarımından kullanımına dek olan süreçte onları yalnız bırakmamaktadır.

Dyo Boya Fabrikaları, sektörde lider firma olması vasfıyla üst düzey inovatif bir karakter taşımaktadır. Ayrıca üretimini, yasalara ve ahlaki kurallara uygun olarak, çevreye ve doğaya saygılı bir şekilde, tüketicisini koruyacak önlemler gerçekleştirerek yapmaktadır. Elindeki insan kaynağını en verimli şekilde değerlendirmektedir.

Dyo Boya, boya tozunun bir zerresinin boya oluncaya kadarki tüm serüvenini teknolojinin en ileri testleri ile denetim altında tutmaktadır. Ürettiği ürünlerde önce kaliteyi arttırmak, sonra da bu yaratılan kaliteyi kalıcı kılmak için uğraşır.

Kalitesini TSE-ISO 9001 ve ISO/TS 16949:2009 belgeleri ile belge altına almıştır.

Müşteri memnuniyetini sağlamak adına, satış sonrası da DYO Çiğli ve Dilovası İşletmelerinde verdiği destek ile oluşabilecek her türlü problemde müşterilerinin yanında olmuştur. TS ISO 10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standardını takip etmekte ve uygulamaktadır.

2013 yılında Kalder tarafından başlatılan Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi’ni imzalayarak EFQM Mükemmellik Modelini uygulamaya koyan ilk boya şirketi olmuştur. Aynı yıl katıldığı Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde “5 Yıldız Yetkinlik Belgesi” ile ödüllendirilmiştir. 2014 yılında Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülleri’ni kazanmıştır.

Dyo Boya Fabrikaları, gıda boyası haricinde hemen hemen her alanda boya üretimi yapmaktadır. Ürettiği ana kategoriler: dekoratif boyalar, mobilya boyaları, sanayi boyaları, oto tamir boyaları, deniz boyaları ve matbaa mürekkepleridir. Bunun yanında yurt dışındaki gelişmeleri de yakından takip etmektedir.

2000’li yıllarla birlikte belirlenen vizyonu çerçevesinde yurt dışında boy fabrikaları kurmayı, dış pazarlara yatırım yapmayı, ulusal markamızı dünyaca bilinen ve aranan bir marka haline getirmeyi, Rusya ve Mısırda’ki yatırımları ile yurtdışındaki büyümesini sürdürmeyi hedeflemektedir.

Makale tarihi: 28.12.2018

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü