Globalpiyasa.com ürün yayınlama teknikleri

Ürün profili oluşturma

Daha çok ürün, detaylı anlatım ve doğru tanımlarla oluşturacağınız ürün içeriği sizi dünya pazarlarına ulaştırır.

Ürün ismi:

Firmaların kendi bünyelerinde ürünü adlandırmak için geliştirdikleri dil ile iş ağlarında ya da ürün arama motorlarında kullanılan dil farklı olmalıdır.

Mevcut durum:

Hiçbir zaman pazarlama müdürü üretim müdürüne “çift tekerlekli, nikel kaplamalı, stok sevk el arabası” üretelim demez ya da “bronz kilitli, siyah, deri spor ve metal perçinli evrak çantası” gibi uzun bir isim kullanılmaz.

Bunlar yerine “Stok Arabasını” ya da “7003 evrak çantasını” üretime sokalım denir. Bazen de yalnızca kodlarla konuşulur ve firma dışında anlaşılamayacak bir dille sorun çözülür

Olması gereken:

İş ağlarında, e-Pazar yerlerinde, e-ticaret sitelerinde ürün ismi mümkün olduğunca ayrıntılı kullanılmalıdır. Önemli olan firma içi iletişim değil bir yabancının da ürünü anlamasıdır.

Ürününüzü “Bronz renkli kilitli, siyah deri, spor, metal perçinli evrak çantası” diye adlandırdığınızda ve bu açıklamayı 140 karakterlik ürün kısa bilgisi ve anahtar sözcüklerle desteklediğinizde ürününüzün internet ortamında bulunabilmesi olasılığı yüzlerce kez artacaktır.

Geçenlerde “1018 vakum” isimli bir ürünle karşılaştık. Firma sahibi ürünün aslında “vakumlama yapan kauçuk bir yedek parça” olduğunu ama ürünü bilenin bildiğini, piyasalarında bu ismin geçerli olduğunu “mahcup” bir ifadeyle anlattı.

Bu durumda “1018 vakum” hiçbir zaman bir ürün olarak arama motorlarınca dikkate alınmayacaktır. Onu “bilen bilecektir”, bu anlamda yeni pazarlara da, dış pazarlara da erişim mümkün olmayacaktır. Site içi aramalarda da anlamsız sonuçlar çıkacak ürün vakumlu cam süsleri ve diğer benzer ürünlerle karıştırılacaktır.

Ürünler internet ortamında kapsayıcı cümlelerle ve hedef pazara yönelik olarak adlandırılmalıdır. Bu bir SEO çalışmasıdır ve arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir.

Ürün kısa açıklaması:

Google ürün ismi ile birlikte 140 karekterlik ürün kısa açıklamasını da indekslemektedir. Ürün kısa açıklaması globalpiyasa.com platformunda “Kısa Bilgi” alan adı altında, ürün profil sayfasında yayınlanmaktadır. Bu alan düzgün bir Türkçe ile ve gramer yapısına uygun olarak oluşturulmalıdır. Cümle özne, nesne ve yüklemden oluşmalı, ürün düzgün bir ifade ile ürün ismini destekleyecek şekilde ifade edilmelidir.

Örnek kısa açıklama:

Deri evrak çantası firmamız tarafından gerçek deri ve bronz metal parçalarla ve el işçiliği ile üretilmektedir. Renk seçenekleri vardır. Yüksek kalitededir.”

Anahtar Sözcükler:

Her ürünü tanımlayıcı anahtar sözcükler kullanılmalı ve ürünü doğru olarak ifade etmelidir. Anahtar sözcükler ürüne erişimi kolaylaştırmalı, özgün olmalı, hedef odaklı olmalıdır.

Örnek anahtar sözcükler: “siyah deri çanta”, “metal aksesuarlı çanta”, “çift bölmeli erkek çantası”, “evrak çantası”, “metal aksesuarlı çanta”, “çanta”, “saraciye ürünü”, “promosyon deri çanta”, “hediyelik deri çanta”, vs…

Tüm bu sözcükler aramalarda kullanıldığında doğrudan ilgili ürüne erişilir. Bu sözcükler arama motoru indekslemesine katkı sağlar, içeriği zenginleştirir ve erişimi kolaylaştırır. Burada özgünlük ve hedef Pazar bilgisi önemlidir.

Globalpiyasa.com’da doğru ürün ismi, kısa açıklama ve anahtar sözcükler kullanıldığında indeksleme ve ürüne erişim kolaylaşır. Kaldırgaç etkisi ile ürün ön plana çıkar.

Bu alanlarda doğru Türkçe kullanımı diğer dillere çeviriyi de kolaylaştırılacak, kullanıcı bir koyup yedi alacaktır. Ürüne erişim yedi kat daha kolaylaşacak, yabancı dillerde de indeksleme sağlanacaktır.

Ürün için kategori seçimi:

Her ürün için kategori ve alt kategoriler seçilmelidir. Aynı ürün farklı kategorilere konularak kategori bazında erişim kolaylaştırılabilir. Bir ürün “Deri Çanta” kategorisine konulurken farklı bir isimle “Promosyon ürünleri” kategorisine de konulabilir.

Globalpiyasa.com üzerindeki aramalarda arama çubuğuna ürün ismi yazılmadan kategori ve alt kategoriler seçilerek de ürüne erişilebilir.

Ürün profillerinde özellik alanları:

Ürün kategorisi seçildikten sonra globalpiyasa.com ürün sayfalarına “Renk”, “Tür”, “Malzeme”, “Kullanılan Aksesuar” gibi özellikler eklenebilir. Aramalarda kategorik filtrelemelerden sonra sol tarafta ürün özellikleri de listelenir. Arama özellik seçimi ile de daraltılarak ilgili ürüne erişim sağlanır.

Globalpiyasa.com arama – bulma teknolojisi ile hem anlamsal aramayı hem de kategorik aramayı desteklemektedir. Bu teknoloji ürünü çok bileşenli bir koordinat sisteminde konumlandırır ve erişimi kolaylaştırır.

Ürün içeriğini zenginleştirme amaçlı olarak detaylı bilgi kısmına diğer açıklama ve tablolar eklenebilir. Ürün ek resim ve videolarla zenginleştirilerek ziyaretçinin satın alma işlemi kolaylaştırılır.

Müşteriler ürüne erişim sonrası mesaj ve sipariş yöntemleri ile firmaya ulaşır ve ticarileşme sürecini başlatırlar.

Ürünü destekleyen diğer globalpiyasa.com bileşenleri soru – cevap sistemi ve malale yayınlama alt yapısıdır. Bu alanlar destekleyici özgün içerik üretme amacı ile kullanılırlar.

Globalpiyasa.com kolay kullanımlı akıllı web siteleri ile firmaları iş ağında konumlandırarak yedi ayrı dilde ürünleri dış pazarlara ulaştırır.

Globalpiyasa.com

Makale tarihi: 27.09.2017

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü