Evren Zincir İmalat Mak.San.ve Tic. A.Ş.

Tersanecilik, Anadolu'da 600 yıllık bir gelenektir. İlk tersane 1390 yılında Gelibolu'da Osmanlı İmparatorluğu zamanında kurulmuştur. Günümüze kadar varlığını korumuş olan Haliç Tersanesi 1455'de Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulduğunda, Türk tersaneleri dünyanın en büyük tersaneleri olarak anılmaktaydı. Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber tersaneciliğe ayrı bir önem verilmiş, Boğaz ve Haliç' te yoğunlaşmış olan tersaneler 1969'da Tuzla Aydınlı koyuna taşınmıştır.

Geleneksel üretim teknikleri ile modern teknolojiyi, eğitimle aynı potada eriterek gelişimini sürdüren Türk gemi inşa sektörü 1990'ların başından itibaren uluslararası bilinirliği olan bir marka haline gelmiştir. Geçmişten günümüze sürekli kendini geliştirmekte ve ihracatımıza katkı sağlamaktadır.

Türk tersanelerinde uluslararası standartlara (ISO, AQAP vb.) uygun ve belirli denetim kuruluşlarının gözetimi altında üretim yapılmaktadır.

Türk tersaneciliğindeki hızlı gelişim ve artan dış talep sonucu gemi yan sanayi gerek üretim hacmi gerekse ürün çeşitliliği açısından son yıllarda büyük gelişme göstermiştir. Günümüzde gemi yan sanayi ihtiyaçlarından biri olan çapa ve aksesuarları ihracatımızda önemli paya sahiptir.

1980 yılında Gebze'de kurulan Evren Zincir, çapa zincirlerinin ve ilgili aksesuarların tek üreticisi ve tedarikçisidir.

Son 20 yılda Evren Zincir, küçük bir zincir atölyesinden büyük bir zincir ve aksesuar fabrikasına dönüşmüştür. 2.500 metrekarelik kapalı alana sahip olan EVREN, toplam 4.600 metrekare arazi üzerine kurulmuştur.

Türk Deniz Kuvvetlerinin tüm ihtiyacını karşılayabilmenin yanı sıra, Türkiye'deki birçok tersaneye de hizmet vermektedir.

Ürünlerinin yaklaşık % 80'ini Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelere ihraç etmektedir. Mükemmel kalite ve zamanında teslimat özelliği ile müşterilerinin beklentilerini karşılayarak sektöre değer katmaktadır.

Şirketin ürünleri ABS, BV, DNV, GL, LLOYD, REGISTER NK, RINA vb. Uluslararası Sınıflandırma Dernekleri tarafından onaylanmıştır. Ayrıca kalite yönetim sistemi, Lloyd's Register Kalite Güvence tarafından onaylanmış ve buna göre İlgili standart “BS EN ISO 9002: 1994” sertifikası ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca NSN ile birlikte görevlendirilmiş ve sonuç olarak NAMSA'nın tedarikçilerinden biri olarak onaylanmayı beklemektedir.

EVREN ZİNCİR nakliye, demirleme, okyanus petrol arama platform zincirleri, çimento fabrikaları için asansör zincirleri, enerji santrallerinde kül işleme kazıyıcı zincirleri, kömür madenciliği için konveyör zincirleri, kaldırma için kısa bağlantı zincirleri ve saplama zincirleri üretmektedir. Üretim kullanıcının ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir.17,5 ila 81 mm çapındaki CHAIN ​​CABLE saplama bağlantı zinciri kabloları ihtiyaca göre daha kısa veya uzun üretilebilmekle birlikte genellikle 27,5 m'lik uzunluklarda üretilir. Ayrıca bağlama için açık bağlantı zincirleri de üretilir.

Kenter pensesi, D tipi bağlantı pensesi, ankraj pensi, döner vb. gibi aksesuarlar kendi dövme atölyesinde ve hassas iş makinesiyle üretilmektedir.

Döküm çelik ve 10 tona kadar imal edilmiş ankrajlar çeşitli tip ve modellerde üretilmekte ve test edilmektedir.

Yıllardan beri çapa zincirleri, kenter prangaları, fırdöndüler, ankraj prangaları ve çeşitli tip çapalar için tüm aksesuarları geliştirmekte ve üretmektedir. Yeni teknolojiye ayak uydurabilmek ve U3 sınıfı zincirleri üretmek için tam donanımlıdır.

Gemi ekipman tedarikçisi olan Evren Zincir'in ürünleri İTÜ-GİMDER fakültesinin koridorlarında sergilenmektedir. Ülkemize değer veren ve yeni nesillerin eğitimine katkı sağlayan bir firmadır.

EVREN , uluslararası standartlara ve müşterilerin özel gereksinimlerine uygun geniş bir ürün yelpazesi ile müşterilerine çözüm sunmaktadır. Sektörde meydana gelen yenilikleri sürekli takip etmekte ve hızla değişen dünya koşullarına ayak uydurmak için üretim ünitelerini ve yöntemlerini geliştirmektedir

Makale tarihi: 09.11.2018

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü