Hayat Kaynağınız İçin Daima Kaliteyi Üretiyoruz

2017 yılının Mart ayı sonu itibariyle 141 bin ton ve 696 milyon dolarlık plastik mamul imal edilmiştir. 2018 yılında bu veriler ışığında bu üretimin katlanarak artacağı gözlemlenmiştir.

Yine 2017 yılının Mart verilerine göre Türkiye’den 389 bin ton ve 1 milyar 11 milyon dolarlık plastik mamul ihracatı yapılmıştır. Yaklaşık 150 ülkeye plastik mamul ihraç etmektedir. Irak, Almanya, İsrail, İngiltere ve Fransa en çok mamul ihraç edilen pazarlar arasındadır.

İç pazardaki tüketim miktarı da 2,1 milyon ton ve 8,5 milyar dolarlık rakamlarla oldukça yüksek bir paya sahiptir. Bu 2,1 milyonluk iç pazarın yaklaşık 1 milyon tonu otomotiv, ambalaj, inşaat ve elektronik gibi ihracatçı sektörler kanalı ile yarı mamul ve mamul şeklinde dolaylı olarak ihraç edilmiştir. Kalan 1,1 milyon tonluk kısmı ise tüketiciler tarafından doğrudan tüketilmiştir.

Hayat kaynağınız için kalite üreten ve 40 yıllık tecrübesi ile sektörde adından söz ettiren Üner Plastik, ürünlerinde hijyeni ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Ayrıca yeni üretim tekniklerini ve üstün teknoloji makine parkurunu kullanmaktadır.

Üner Plastik, aldığı ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004 ve OHSAS 18001:2007, BRC/IOP belgeleri ile kalitesini tescillemiştir. İnsan sağlığına verdiği önem ile sektörde rakiplerinin önüne geçmekte, plastik şişe kapakları segmentinde Türkiye’nin öncü firmalarından sayılmaktadır.

Ürünlerini; su grubu, meşrubat grubu ve gıda grubu olarak 3 ana gruba ayırarak inceleyebiliriz.

Su grubu ürünleri olarak nitelendirdiğimiz ürünler, su ürünlerinin ambalajlanmasında kullanılan Organoleptik PE hammaddeden üretilen kapaklardan oluşmaktadır. Bu ürün gruplarında özel ebatlarda ve farklı gramajlarda, baskılı veya kabartmalı grafikler eklenerek de üretim mümkündür.

Meşrubat grubu ürünleri, gazlı ve gazsız içeceklere yönelik kapaklardan oluşan ürün grubudur. Meşrubatlar için sıklıkla tercih edilen bu ürün grubu, dayanıklı olmaları gereken basınç miktarına kolaylıkla direnç gösterebilecek güvenliğe ve tescile sahiptir. Bu ürün grubu için de özel ebat ve gramajlarda, grafik ve kabartmalar eklenerek üretim gerçekleştirilebilir.

Gıda grubuna geldiğimizde ise yağ, ayran, süt gibi gıdaların şişelenmesinde kullanılan kapakları sıralayabiliriz. Bu tip kapaklarda yüksek hijyen ve üretim kalitesinin hayati önemi vardır. Üner Plastik bu hijyeni ve kaliteyi en iyi şekilde sağlamaktadır. Bu gruptaki ürünler, kullanım alanlarına göre ebat ve gramaj olarak değişiklikler göstermektedir. Bu tür plastik kapakların mekanizmalı veya kabartmalı olanları da Üner Plastik’in geniş ürün yelpazesi içinde yer almaktadır.

Üner Plastik bünyesinde bulunan kalite kontrol ünitesi ve ekibi ile sürekli hassas ölçümler gerçekleştirmekte, gelmiş olduğu mükemmel kaliteyi devam ettirerek ve geliştirerek müşterilerinin memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir. Hedeflerini gerçekleştirebilmek için yapılması gereken temel yatırımın, insana yapılacak olan yatırım olduğunu düşünen firma, geleceğe daima pozitif bir bakış açısıyla bakarak ülkemize ve dünyaya faydalı ürünler sunabilmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Üner Plastik, bu vizyonu ile bugün olduğu gibi yarın da “hayat kaynağınıza” kalite üretmeye devam edecektir

Makale tarihi: 25.10.2018

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü