Müpa Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş

Araştırmalara göre dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 9,6 milyara ulaşması ve bu süreçte mevcut gıda tüketiminin yüzde 60 oranında artması bekleniyor.

Artan gıda tüketimini dengelemek için üretimi de arttırmamız gerekirken, tarım için kullanabileceğimiz alanların sınırlı olduğu gerçeği ile yüzleşiyoruz. Dünya üzerindeki karasal alanların sadece %10’unda tarım yapabilmekteyiz. Bu alanları da çevreye verdiğimiz zararlar ile tüketmekteyiz.

Tarım, ülkelerdeki istihdam rakamları için de önemli bir kriterdir. Birçok insana sağladığı iş imkanı ile ülkelerin işsizlik oranının düşmesini sağlamaktadır. 2016 yılında Türkiye’de yüzde 20,5 olan tarımın istihdamdaki payı, 2017 yılında yüzde 20,3’e düşmüştür. Tarım işsizliği 2,2 puan düşürerek yüzde 12,8’den yüzde 10,6’ya çekmiştir.

Müpa Tarım, 1983 yılından beri ürettiği kültür mantarları ile tarım sektörüne katkıda bulunmaktadır. Yaptığı hassas üretim, 365 gün süren zorlu bir mücadele gerektirmektedir. Yıllarca gösterdiği üstün dinamizmi sonucunda bugün Türkiye’nin en büyük kültür mantarı ve kompost üreticisi haline gelmiştir.

İzmit bölgesinde toplam 120.000 m2 araziye kurulu 20.000 m2’lik kapalı üretim tesislerinde yılda 4.500 ton taze mantar ve 50.000 ton kompost üretimi gerçekleştirmektedir.

Müpa Tarım, sürekli gelişme politikası ile beraber Entegre Kalite Yönetim Sistemi Standartı’nı uygulamaktadır. Gıda üretiminde son teknolojiyi ve yaşsal mevzuatı takip etmektedir. Tüm faaliyetlerinde müşterilerinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayan ve aranan bir firma olmayı hedeflemektedir. Müşterilerine karşı taşıdığı sorumluluk bilincini çalışanlarına da aşılamıştır.

Müpa Tarım, müşterilerinin taleplerini zamanında karşılayarak müşteri memnuniyetini hep ön planda tutmuştur. Tedarikçi ve taşeronları ile de güven bağı geliştirmiştir. İş sağlığı ve güvenliği konusunda da gösterdiği hassasiyet ile sektöründeki diğer firmalara örnek olmuştur.

Doğal çevremizi korumaya odaklanarak insana ve çevreye saygılı olmayı, atıkları azaltmayı, geri dönüşüm oranını arttırmayı, doğal kaynakların kullanımını azaltmayı ve enerjiyi verimli kullanmayı ilke edinmiştir.

Ürün çeşitliliği ile müşterilerine geniş bir yelpazede seçenek sunmaktadır. Beyaz şapkalı mantar, kestane mantarı, shiitake mantarı, istiridye mantarı, salamura ve konserve mantarlar üretmektedir.

Müpa tarım, ürettiği kompostun büyük bir kısmını kendi üretiminde de kullandığı için, müşterilere sunduğu hizmeti birinci elden test etmekte ve kendini bu deneyime göre güncellemektedir. Arge çalışmalarına büyük önem vermekte, müşterilerin karşılaşabileceği sorunlara en iyi çözümü yine kendisi üretmektedir. Yurt içi ve yurt dışı kurumlar tarafından ürettiği ürünler düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Türkiye’de bu zahmetli üretimi yapabilecek kapasitedeki nadir firmalardan olan Müpa Tarım’ın çalışmaları ülke ekonomisine de katkıda bulunmaktadır. Tarımsal faaliyetlere katkısıyla adından söz ettiren firmanın faaliyetlerini yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Makale tarihi: 22.10.2018

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü