KONDAŞ KONDANSATÖR A.Ş.

Elektronik belki de hayatta en fazla kullanım alanına sahip sektörlerden birisi hatta ilkidir. Sektörün ürün yelpazesi tüketici elektroniği, savunma sanayisi, endüstriyel aletler, fabrikasyon, telekomünikasyon, biyomedikal gibi pek çok alt kategoriye hitap etmekte olup, üzerine çalıştığı teknolojilerin ve ürettiği binlerce farklı ürünün, evlerden iş yerlerine, cep telefonlarından bilgisayarlara, iletişime, otomobillerden uzay araçlarına kadar, en basitinden en karışığına hayatta karşımıza çıkan aşağı yukarı her şeyde yeri vardır. Teknolojik gelişmelerin her geçen gün hız kazanması da bu ürün yelpazesinin günden güne genişlemesine sebep olmaktadır. Sadece geniş kullanım alanı ile değil akıl almaz gelişim hızıyla da ilgi çeken elektronik sektörü, birçok ülkenin ticari açıdan güçlenmesinde de etkili olmuştur. Güney Kore, Singapur gibi ülkeler elektronik AR-GE çalışmalarına ve üretimine ağırlık vermeye başlamalarının ardından ciddi gelişim göstermiş ve kendilerine dünya ticaretinde yer bulmuşlardır. Çin, Amerika ve Güney Kore bu anlamda dünya ticaretinin hem ihracatında hem de ithalatında başı çeken ülkeler arasında yer alarak ilgi çekici bir istatistiğe imza atmaktadırlar. Yeniliklere doymayan ve tüketici taleplerinin asla azalmadığı bir pazar olarak elektronik sektörü sonu gelmeyecek bir dünyadır.

Kondansatörler ufak boyutlarına rağmen bu dev sektörü omuzlarında taşıyan temel elemanlardan birisidir. Temel olarak iki metal tabaka arasına yerleştirilen yalıtkan bir maddeden oluşan sektörün bu küçük kahramanları, AC / DC arası geçiş yapma, veri kaybını engelleme, yük depolama gibi temel görevleri üstlenen ekipmanlardır. Kondansatörler boyutlarına, depolayabildikleri yük miktarına ve kullanılan malzemenin cinsine göre temel gruplara ayrılmakta olup çok farklı boyut ve şekillerde karşımıza çıkabilmektedirler.

İlk kondansatör temel olarak ağzı mantarla kapalı, dışı metalle kaplı bir şişe olup, Ewald Jürgen Georg von Kleinst isimli bir Alman din adamı ve mucit tarafından icat edilmiş olmasına rağmen, Hollanda Leyden Üniversitesi profesörlerinden Pieter van Musschenbroek’in bir yıl sonrasında aynı başarıya imza atması sebebiyle Leyden Şişesi olarak tarihteki yerini almıştır. Şişenin ağzını kapatan mantarın içinden geçen iletkene bir üretici temas ettiğinde şişe yük depolayıp, başka bir iletken temas ettiğinde ise depoladığı yükü boşaltmaktaydı.

Günümüz kondansatörleri ataları gibi görünmese de çalışma prensipleri değişmemiştir. Kondansatörler plakaları arasında enerji depolayabilme, faz kayması ile reaktif güç depolayabilme, gerektiğinde depoladığı yükü boşaltabilme gibi temel özelliklere sahip olup bu özellikleri onlara birçok farklı amaca hizmet edebilme potansiyeli sağlamaktadır. Doğru akım sonucu depoladığı yükü kendisine bağlanan direncin değerine göre istenilen sürede boşaltabilmektedir ancak pillerin aksine depolama alanı küçük ve üretimi olmayan bir ekipman olması sebebiyle ani depolama ya da ani boşaltma işlerimde daha çok tercih edilmektedir. Bu ani depolama ve boşaltma sürecinin en güzel örneği ise fotoğraf makinesi flaşlarıdır.

Günümüzde kondansatörler milyon dolarlık dev bir sanayiye dönüşmüş ve birçok alt kategorinin ve pazarın da oluşmasına sebep olmuşlardır. Kondansatör sanayisi 2. Dünya Savaşı’nın ardından gelen barış döneminde elektronik alanında kat edilen yolun ve erişilen seviyenin sonucu olarak inanılmaz bir ihtiyaç artışına cevap vermek durumunda kalmıştır. Günümüz kondansatör pazarında 2000 yılı rekora tanıklık etmiş olmasına rağmen düşüşün de başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren kondansatör piyasası düzenli olarak inişlere ve çıkışlara sahne olmuştur.

Bu dev pazarın Türkiye’deki ilk üreticisi ve 1973 yılında kurulduğu ilk günden beri varlık gösterdiği 45 yıllık meslek hayatı boyunca teknolojisini ve ürün çeşitliliğini sürekli geliştirerek piyasadaki lider pozisyonunu asla elden bırakmayan KONDAŞ Kondansatör yetkin çalışanları ve deneyimli mühendis kadrosu ile 100’den fazla çalışanının da desteğini arkasına alarak her türlü kondansatör, reaktör, panel ihtiyacınıza cevap vermeye hazır olup, yüksek voltaj iletim sistemleri, endüstriyel tesislere özel sistemler, test laboratuvarları, yenilenebilir enerji tesisleri gibi projeleriniz için de doğru adrestir.

Kondansatör imalatının devi olmanın yanı sıra güç kalitesi uygulamaları için de çözüm ortağınız olan KONDAŞ, 2008-2016 yılları arasında yurt içi ve yurt dışında 40’tan fazla projeye imza atmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. En yüksek kaliteyi en uygun fiyata sağlamayı kendisine hedef kabul eden firma, müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmetleriyle de neden sektörün en büyüğü olduğunu göstermektedir. Çevre duyarlılığını da elden bırakmayan KONDAŞ, ISO 9001 belgisinin yanı sıra, teknik yeterliliğini belgeleyen ISO / IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvar Yeterliliği Belgesini de elinde bulundurmaktadır.

Ulusal ve uluslararası marketlerde ülkemizi gururla temsil eden en büyük kondansatör üreticiniz ve güç kalitesi çözüm ortağınız Gebze / Kocaeli ‘de sizleri bekliyor.

http://www.globalpiyasa.com/tr/kondaskondansator

Makale tarihi: 11.10.2018

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü